3 tipy, jak vybrat dobrou restauraci v Praze 4

19.10.2021

Praha 4 je stejně jako ostatní části hlavního města parádní v tom, že tady máte nekonečno možností výběru restaurací. Někdy až moc. Až tolik, že chodíte, bloumáte a stále to není ono. Co takhle jít víc na jisto? Přečtěte si tři tipy, jak vybrat kvalitní restauraci na Praze 4. 


Znáte to. Vyberete si v Praze třeba 4 oblíbené restaurace, zkoušíte je, ale odcházíte spíš naštvaní. Jídlo nic moc, peníze vyletěly oknem a vy si možná říkáte: Jestli už příště v Praze 4 nenajdou svou oblíbenou restauraci, snad už budu radši pořád vařit doma… 

Neházejte ještě Prahu 4 do žita. Máme pro vás tři základní rady, jak při výběru restaurace nešlápnout vedle. Nebudeme tady zbytečně teoretizovat, ale ukážeme vám prověřené fígle. Pak budete z podniku odcházet se vší spokojeností.

1. Restaurace v Praze 4 si důkladně proklepněte

Máte to! Vybrali jste restauraci, která v Praze 4 vypadá jako zjevení. Slušné ceny, krásné prostředí a najdou se i dobrá doporučení. Jestli už zvedáte telefon k rezervaci, tak ještě chvilku počkejte. 

Pořádně prostudujte webové stránky restaurace. V Praze 4 rostou restaurace jako houby po dešti, ale často taky tak rychle mizí. Navíc je úroveň často proměnlivá a ani doporučení nemusí mít svou váhu. Prostudujte jídelní lístek a všímejte si varovných signálů. 

Pokud se menu “pyšní” 150 položkami, asi to nebude to pravé ořechové. To už je dost slušné znamení, že tahle restaurace by v Praze 4 raději neměla být. Taky omrkněte, jestli kuchyň reflektuje sezónu. Jestliže restaurace i v zimě nabízí třeba zaručeně čerstvý chřest, asi tady nebude něco v pořádku. 

No a jestli na homepage čtete nějaký obecný a přehnaně blábolivý text o nejlepších surovinách, nejlepších cenách a nejlepší restauraci v Praze 4, porozhlédněte se jinde. 

restaurace praha 4

 

2. Jestli se chystáte vyrazit s přáteli nebo rodinou, udělejte si zkušební návštěvu

Někdy se stává, že je restaurace místem pro setkání s rodinou, s přáteli nebo s obchodními partnery. Společné chvilky si chcete užít, a tak nemá cenu jít cestou nejistoty. 

Doporučujeme si vytipovat třeba 4 restaurace v Praze, které se zdají kvalitní. Pak si do podniku zajděte „nanečisto“. Posaďte se, sledujte okolní ruch, obsluhu a dejte si třeba kávu nebo polévku. Snadno zjistíte, jestli je daná restaurace pro vás nejlepším řešením. 

3. Zbytečně neexperimentujte a dejte jen na spolehlivá doporučení

Pravděpodobně už víte, že restaurace by měla být v Praze 4 a jaká by měla nabízet jídla. Jak jsme naznačili výše, zbytečně neriskujte. Některé restaurace můžou mít 139 referencí, ale to neznamená, že zrovna vám bude vyhovovat. Takovou referenci mohl napsat kdokoliv. A pokud restaurace nemá skoro žádné reference, to také nemusí vůbec nic znamenat. 

Váhu mají doporučení jen od nejbližších lidí, kterým můžete věřit. Ale vždycky je nejlepší vzít v úvahu tyhle 3 tipy a pak se do restaurace jít podívat a ochutnat. 

Vyzkoušejte naší restauraci Stopka. Najdete nás v Praze 4.
Tady je adresa a kontakt>>