Jak na Chodově poznat kvalitní restauraci?

06.10.2021

Už jste se při posezení v restauraci v Praze na Chodově několikrát spálili? Chcete jít příště najisto, pochutnat si a dopřát si krásný zážitek? Zjistěte, jak poznat rozdíl mezi špatnou  a dobrou restaurací. 


Už jste prošli Chodov křížem krážem, vyzkoušeli jste tucet restaurací, ale žádná vám nepadla do oka. Tenhle scénář se běžně odehrává. Některé restaurace se můžou navenek tvářit jako luxusní podniky, ale když vám donesou jídlo, je to běs a hrůza. Možná si říkáte, že to snad není možné. Je… 

Na výběru dobré restaurace zkrátka záleží. Hlavně když její návštěvu plánujeme za účelem důležité obchodní schůzky, rande nebo rodinného setkání. Jak poznat skvělou restauraci? Existuje několik signálů, které snadno rozpoznáte sami. A je jedno, jestli jste zrovna na Chodově, nebo v nějaké horní dolní.

Nevěřte každé fotce nebo recenzi na internetu

Když má restaurace krásné fotky, ještě to neznamená, že výtečně vaří. Jistě, když interiér vypadá krásně, je to dobré znamení. Ale teprve vaše pocity a první sousto se stanou důkazy. 

Komunikace na sociálních sítích a kdekoliv jinde

Vytipujete si na Chodově parádní restauraci. Vše vypadá v pořádku. Pak ale zjistíte, že je adresa špatně a že se restaurace nenachází na Chodově ale v Dejvicích. Pak hledáte kontakty. Nedovoláte se. Na Facebooku nikdo nereaguje… Všechno špatně. 

V dobré restauraci vám vždycky vyjdou vstříc, váží si vás a komunikují na úrovni

 

Vchod do restaurace řekne mnohé… 

Je to jako byste vstupovali do ráje nebo rovnou do ďáblova jícnu. Buď vás při obhlídce restaurací na Chodově čeká vypulírovaný vchod, nebo zamaštěné dveře nebo nepořádek u vstupu. Je jasné, že rozhodnutí zůstat nebo odejít přijde velmi rychle. 

Když se k tomu přidá nepořádek na stole, špinavý ubrus nebo dokonce špinavé nádobí, opouštíte restauraci a po Chodově pátráte dál. 

Menu by mělo být vyťunťané

Tohle vás dokáže dokonale rozlobit. Podíváte se do menu a vůbec se v něm nevyznáte. Chyby, neaktuální nabídka a ceny se tváří také nějak divně. Tady by vám měl už v hlavě blikat alarm. Nikdo si nedal práci s tím, aby vás férově seznámil s tím, co si v takovém podniku můžete objednat.

Specialitkou některých restaurací je menu, které by mohlo konkurovat Wikipedii. To jakože dva kuchaři opravdu dokážou připravit vynikajících 60 jídel z čerstvých surovin? 

Prvotřídní restaurace má menu spíše štíhlé. Stačí přibližně 10 až 15 jídel, aby kuchaři mohli dostát kvality. To je záruka toho, že v takové restauraci se vaří erstvé, sezónně a s péčí.

Omrkněte menu naší chodovské restaurace>>

Prostředí, ve kterém se cítíte jako doma

Hraje v restauraci hudba tak nahlas, že ji slyší celý Chodov? Chybí květiny a všude je metrový nános prachu? Restaurace pravděpodobně nemá jen špatný den, ale je prostě špatná a vy se v ní nebudete cítit dobře.

 

Náš zákazník náš pán platí stále

Restaurace plná k prasknutí, ale k dispozici je jen jeden číšník? Uf. Nebo snad obsluha, která si vás všimne až po 15 minutách? Takové místo nestojí za váš čas, ani za vaše peníze. 

V dobré restauraci jsem na prvním místě. Obsluha si vás předchází a vy se cítíte jako v bavlnce. Tak by to mělo správně vypadat. Obsluha by měla navíc perfektně znát pravidla servírování. Nápoje a pokrmy by měly přistát na vašem stole současně a současně jej také opouště

Intuice je hodně dobrý rádce

Funguje snad vždy. Že něco nesedí většinou poznáte už ve dveřích restaurace. Každý může mít špatný den, i obsluha nebo kuchař. Ale i tohle vycítíte. 

Přejeme, ať se každá vaše návštěva restaurace v Chodově vydaří.
S naší Stopkou jdete vždycky na jistotu>>